Gripiblogi, 45. nädal: kinnituse leidis esimene A gripiviiruse juht

neljapäev, 14 november
Autor: Terviseamet

45. nädalal ehk perioodil 4.-10. november pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2957 inimest, laboratoorse kinnituse leidis ka esimene A-gripiviiruse juht.

50 protsenti arsti poole pöördunutest olid kuni 15-aastased lapsed, vanuserühmade järgi haigestuvad jätkuvalt enim kuni viieaastased lapsed.

Etioloogilise struktuuri arvestuste alusel saab öelda, et 22 protsenti haigusjuhtudest põhjustasid erinevad mikroorganismid, viirusliku etioloogiaga haigestumiste arv moodustab 78%  protsenti.  Viirustest enim leitakse endiselt rinoviirust (30%), adenoviirust(16%)  ning paragripiviirust(18%).

Gripitaolistesse haigustesse ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsib stabiilsena ning endiselt madalal tasemel. Registreeritakse üksikud gripiviirusega seotud juhte, püsivat gripiviiruse levikut veel ei ole täheldatud. Sel nädalal sai laboratoorse kinnituse veel üks B ja esimene A gripiviirus.

Haigestumine Euroopa regioonis

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõigis Euroopa regiooni riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei ole veel täheldatud üheski riigis, kuid registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte.

Perearsti nõuandetelefon

  • Lühinumber 1220 või +372 634 6630 (Eestist ja ka välismaalt)
  • Telefon töötab ööpäev läbi, ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel